top of page

CreatieCoaching

Persoonlijke ontwikkeling

CreatieCoaching

Waarom coaching?

Coaching is nuttig als je je beter wilt voelen, beter in balans, als je beter bestand wil zijn tegen frustraties in je leven, zowel privé als in je werk. Als je vastloopt of het gevoel hebt dat er meer in je zit of dat je geleefd wordt in plaats van regie te hebben over je leven. Je wilt doen wat beter bij jou past maar weet niet goed wat.

Wat is coaching?

Tijdens coaching word je door mij als coach gestimuleerd om op een andere, voor jou nieuwe manier te denken over jezelf en je situatie. Je ontdekt patronen en doorbreekt ze als ze je in de weg zitten. Je ruimt op wat het behalen van jouw doelen in de weg zit. Je (her)ontdekt je waarde, komt in beweging en je gaat experimenteren met andere overtuigingen en ander gedrag. En als het je bevalt leer je hoe je jouw nieuwe gedrag volhoudt en duurzaam maakt.  

Wat is coaching NIET?

Coaching is geen therapie, consultatie, counseling, mentorschap, advies of training. Als coach ga ik jou niet vertellen, adviseren of instrueren om iets op een bepaalde manier te doen. Dan zou ik jouw verantwoordelijkheid van je afnemen.

Ik ben als coach ook niet gericht op jouw probleem maar op de voor jou op dit moment beste oplossing en de weg daar naartoe.

Als coach richt ik mij op jouw coachvraag en doelen voor de toekomst en hoe je die het beste kunt behalen als persoon die jij op dat moment bent, met inbegrip van alles wat daarbij hoort.

Mijn uitgangspunten bij coaching

Ik vertrouw erop dat jij zelf de antwoorden hebt op je vragen, dat jij zelf het beste weet wat goed voor je is.  Dat je meer dan voldoende kracht in je hebt om jouw doelen te behalen en je (werkend) leven zo te creëren en vorm te geven dat het bij jou past.

 

Ik ondersteun je in het vinden van die antwoorden, bij het ontdekken wie je (eigenlijk) bent, wat je belangrijk vindt en, bij het vinden van je  waarde en je kracht om te doen wat nodig is voor het bereiken van je doelen. Daardoor ben je steeds meer jezelf, behaal jij je doelen, gebruik je vanuit je waarde je volledige potentieel en creëer jij je (werkend) leven. Daarom noem ik mijn coachingsmethode CreatieCoaching.

 

Je wilt graag dat je je behaalde resultaten voor altijd vasthoudt en en daarom geef ik je handvatten om dit voor elkaar te krijgen. Ik ondersteun je om niet over jezelf te praten maar met jezelf. Ik werk niet met modellen maar met jou.

Tijdens de coaching werk je aan vertrouwen in jezelf, je unieke waarde en aan vertrouwen in anderen, het vergroten van je discipline, focus op je doel en compassie voor jezelf en anderen. Dan maak je waar wat jij wilt. 

Ik heb aandacht voor je mentale, fysieke, emotionele en spirituele welzijn, waardoor je je compleet gaat voelen en je sterker wordt en daardoor je doelen behaalt met meer gemak dan je dacht.

Tijdens elke sessie geef ik je een versterkend inzicht mee, dat ervoor zorgt dat je je doelen sneller behaalt. Deze inzichten zorgen ook voor duurzaamheid: na het traject blijf je ze gebruiken om in balans te blijven. Veel van deze inzichten kun je nog eens nalezen op mijn blog.

 

 

Gertine Fornerod

 

Mijn coachmethodes

Ik gebruik verschillende coachmethodes die gebaseerd zijn op verschillende (wetenschappelijke en beproefde) theorieën die soms al eeuwenoude en soms hele nieuwe inzichten geven. Zo gebruik ik bijvoorbeeld inzichten uit het boeddhisme, de yoga en inzichten uit de neurowetenschappen. Hierin blijf ik mij voortdurend scholen, zodat ik jou op basis van de nieuwste (wetenschappelijke) inzichten kan coachen.

Elke coachklant komt met eigen en dus unieke vragen en ik sluit met mijn methode precies aan op wat jij op dat moment nodig hebt. Door deze coachmethode en jouw motivatie, acties en doorzettingsvermogen kom je in beweging, ga je leren, ga je jezelf ontwikkelen en ga je acties ondernemen die jou helpen je doelen te behalen. Je gaat zo zelf verandering in gang zetten en je leven creëren zoals jij op dat moment wilt.
 

Wat kun je verwachten?

  • Ik stel je veel vragen. Ook vragen die je uitdagen en uit je comfortzone brengen.

  • Ik bied je een structuur, zodat er een zorgvuldig proces op gang komt dat je goed kunt monitoren, zodat je weet dat je op het goede spoor bezig bent en kunt bijsturen als dat niet zo is.

  • Uit beweging en creatie komen jouw voornemens en acties voort. Je wilt deze acties uitvoeren en duurzaam maken als het resultaat je bevalt. Ik geef je handvatten om je echt te committeren, jouw beloftes aan jezelf waar te maken, je voorgenomen acties uit te voeren en je discipline te vergroten, zodat je je nieuwe gedrag kunt verduurzamen en bestendigen.

Praktisch

 

Ik coach zowel 1 op 1 als groepen, waarbij iedere deelnemer gecoacht wordt en bovendien leert van de groep. Ook coach ik teams op specifieke thema's, zoals samenwerking of communicatie.

Hoe lang het coachingstraject duurt overleggen we. Meestal is tussen 5 en 10 sessies voldoende om je doelen te behalen en te behouden.

1 op 1 coaching kan ook online, via programma's als Skype of Zoom. Dan is afstand geen issue. Probeer dat eens uit!

Bel of mail mij vrijblijvend voor meer informatie.

Bedrijfscoaching
bottom of page