top of page

Wat kan ik voor je doen?

Persoonlijke ontwikkeling
Individuele coaching

Individuele coaching

Functioneer je niet optimaal in je werk- of privésituatie? Heb je burn-out klachten of ben je aan het re-integreren en loop je vast of ben je bang weer vast te lopen? Heb je loopbaanvragen? Heb je een (chronische) aandoening of ziekte en wil je hier graag ondersteuning bij? Voel je je ontevreden, uit balans, niet jezelf? Een (kort) coachtraject kan je weer op het goede spoor zetten!

Mijn specialisaties zijn:

  • Preventie burn-out: op tijd aan jezelf werken kan een burn-out voorkomen.

  • Re-integratie: in praktijk brengen van wat je geleerd hebt.

  • Loopbnaan: onderzoek tijdig of je je op het goede pad begeeft.

  • Omgaan met (chronische) aandoeningen en ziekte: hoe behoud jij de regie en de kwaliteit van je leven.

  • Optimaal functioneren in je (nieuwe) baan of functie.

Ik ondersteun je om doelen te stellen die bij jou passen, om deze doelen te behalen. Daarbij pak je in mijn coachtraject alle aspecten van je leven aan: mentaal, fysiek, emotioneel en spiritueel, zodat je overal sterker wordt en je je beter in balans gaat voelen.

Individuele coaching is prettig omdat je je helemaal kunt richten op jou en jouw doelen. De sessies duren 1 uur en in dat uur behaal je een aantal door jouzelf bepaalde doelen. Hoeveel sessies je wilt gebruiken, is helemaal aan jou. Meestal zijn 5 - 10 sessies voldoende om jouw doelen te behalen.

...

Teamcoaching

Zijn er problemen of conflicten in het team, waardoor de samenwerking stroef verloopt? Zijn er twee teams samengevoegd of wordt er een nieuw team opgericht en willen jullie vanaf het begin goed samenwerken en problemen voorkomen?

Door mijn teamcoachingsmethode werk je als team aan het stellen van doelen waar je allemaal achter staat. Vervolgens werk je aan het realiseren van deze teamdoelen door middel van verschillende activiteiten, bijvoorbeeld workshops waarin je elkaar beter leert kennen wat betreft de onderlinge communicatie of een traject waarbij het team onderzoekt hoe beter gecommuniceerd kan worden of hoe de processen beter ingericht kunnen worden waardoor er efficiënter gewerkt wordt en betere resultaten worden bereikt.

Je kunt als team excelleren als je je realiseert welke unieke kracht er in het team zit. Ontdek welke kracht elk teamlid aan het team kan bijdragen om teamdoelen te formuleren en te behalen. Door de teamcoaching krijgt het team inzichten en instrumenten mee om een goede teamsamenwerking te krijgen en te behouden, zodat het team, ook bij wisselingen, duurzaam zijn kracht behoudt.

Teamcoaching
Bedrijfscoaching
Coachtrainingen

Coachtrainingen

Werk je in een functie waarbij je doceert, begeleidt, of leiding geeft? Je hebt daar coachende vaardigheden voor nodig om echt impact te hebben, mensen in beweging te krijgen en te houden, hen het gevoel te geven autonoom te zijn, zelf verantwoordelijk te zijn, competent te zijn, en zich verbonden te voelen met de doelen die hij of zij wil of moet behalen.

Ik bied op maat workshops en trainingstrajecten aan waarbij je je coachende vaardigheden vergroot. Deze workshops en trainingstrajecten zijn actief en interactief van aard. Je krijgt inzichten die je meteen in de trainingsgroep en in de praktijk oefent, soms met behulp van acteurs.

Je leert deze coachvaardigheden het beste als je zelf het coachproces ervaart en als je je inzichten oefent in realistische situaties met je collega’s en in de praktijk en met behulp van een mentor en coach. Hierdoor leer je jezelf (er)kennen als coach en wordt je je bewust van je sterke eigenschappen en valkuilen om deze te kunnen versterken of voorkomen. Je krijgt daarbij inzicht in verschillende ondersteunende concepten, waardoor je nog effectiever coachende gesprekken met je klanten of cliënten kunt voeren. Tijdens het traject train je jezelf in het hanteren van een voor de klant of cliënt en jezelf ondersteunend coachprotocol dat in de praktijk heel effectief is gebleken. 

Ook is op maat mogelijk:

- Een paralleltraject voor leidinggevenden, zodat de medewerker coachend leidinggeven ervaart, wat het gemakkelijker maakt om zijn of haar coachvaardigheden in de praktijk te behouden.

- Een train de trainerstraject, waardoor een groot aantal teams op een efficiënte manier kan worden opgeleid.

Coachtrainingen
Coachtrainingen
IMG_8738.JPG

Herken je deze situatie?
Je werkt ergens al een (hele) tijd, je hebt veel ervaring, je bent goed in wat je doet en je hebt heel wat veranderingen in je werksituatie meegemaakt. Veel collega’s zijn gekomen en gegaan en jij bent de rots in de branding en vraagbaak voor je collega’s en vooral voor nieuwe collega’s ben je een belangrijke informatie- en meedenkbron.
Je bent op een punt aangekomen waarbij je denkt: Is dit het nou? Waar zit voor mij de uitdaging (nog) in mijn werk? Wat is mijn waarde (nog)? Wie ben ik als (zeer) ervaren werknemer en collega en wat kan ik vanuit mijn waarde betekenen in mijn werk? Je wilt niet ‘op de automatische piloot’ werken, je hebt uitdaging nodig en wilt je blijven
ontwikkelen. Je vraagt je af: Hoe kan ik mijn werkend leven interessant blijven maken voor mijzelf en anderen zodat ik met plezier kan blijven werken?

Wat kan ik je bieden?
Tijdens het coachtraject ga ik samen met jou kijken wie jij in de huidige situatie bent, met alles wat daarbij hoort. Van daaruit ontdek of herontdek je jouw waarde, die je vertaalt naar je werkomgeving. Kun je die waarde gebruiken in jouw huidige werkomgeving? En zo ja, wat is daarvoor nodig? Zo nee, wat wil en kan je dan doen?

Resultaat
In 3 – 5 sessies verlaat je het coachingstraject met een doortimmerd plan voor jezelf om meteen aan te pakken in je werksituatie. Je hebt overal goed over nagedacht en hebt je doelen scherp voor ogen en weet ook hoe je deze doelen gaat bereiken. En als je dit niet kunt of wilt aanpakken in je huidige werkomgeving, heb je concrete plannen en doelen
geformuleerd om verder te gaan Je bent in staat om deze plannen ook uit te voeren en je doelen te realiseren. Zo creëer jij vanuit jouw unieke waarde jouw (werkend) leven. 

(Her)ontdek je waarde

(Her)ontdek je waarde
bottom of page